Creative rooms Rotterdam

We helpen kinderen hun leven te veranderen. Kunst gebruiken we als een therapeutisch middel. We helpen kinderen en jongeren om opnieuw te leren en te bloeien in het leven.

Hoe een Creative Room werkt?

In het woord Artstude zit Art ( kunst) en stude (van studeren).  Ook in ons logo zie je de creatieve vorming van het individu terug. Onze unieke methodiek helpt kinderen en jongeren te leren, te bereiken en te groeien.

Door kunst te gebruiken als een middel voor subtiel therapeutisch werk, werken onze hoogopgeleide beoefenaars individueel en als groep samen met de kinderen om hen te helpen zich uit te drukken en in vertrouwen te groeien.

Onze methodiek
De creatieve therapie is ontworpen om verschillende belangrijke doelen te bereiken:

-om een ​​verzorgende, veilige en creatieve sfeer te creëren
-om elk kind/jongere een gevoel van eigenwaarde en capaciteiten te geven
-om positieve taal, sociale vaardigheden en emotionele steun aan te moedigen
-een gestructureerde ervaring bieden die studenten helpt zich veilig en geaccepteerd te voelen, terwijl ze hen helpt hun eigen keuzes en beslissingen te onderzoeken
-om de kinderen te helpen onderhandelen over situaties waarin ze van hun taak zijn afgeweken of die het moeilijk vinden om regulier onderwijs te volgen, zodat ze uitsluiting kunnen voorkomen

Typische sessies
Elke sessie duurt ongeveer twee uur en kinderen gaan één keer per week mee, liefst tijdens de schooluren. De meesten nemen minstens een termijn en soms langer deel.

Kleine groepen
Kleine groepen en intens individuele ondersteuning betekent dat beoefenaars zorgvuldig de complexe behoeften van elk kind kunnen managen. Twee of drie opgeleide beoefenaars werken met kleine groepen van acht studenten of minder.

Gestage vooruitgang
Gedurende enkele weken, soms maanden, worden kinderen zelfverzekerder en sociaal competent. De voortgang van elk kind wordt zorgvuldig gevolgd en gedeeld met hun school als onderdeel van een voortdurende dialoog om inzichten te delen. Deze dialoog helpt Creative Room niet alleen om de behoeften van elk individueel kind te begrijpen, maar zorgt er ook voor dat de positieve impact aanhoudt wanneer kinderen terugkeren naar de klas.

Wilt u met ons contact opnemen, dat kan.  Wij hopen dit jaar te regelen met uw zorgverzekering dat geld geen probleem hoeft te zijn. U kunt uw kind aanmelden, dan komt uw kind op de wachtlijst:
[contact-form-7 404 "Not Found"]