Awesome tips om je creativiteit te kickstarten!

Heb jij creatief ook een beetje stilgelegen de afgelopen weken? Misschien was griep de oorzaak of gewoon alle drukte van de feestdagen. Creativiteit zorgt voor een positieve verandering in je hersenen. En hoe hou je je hersenen fris en jong? Oefen elke dag je creativiteit! Zorg voor genoeg dummies (schetsboeken) in huis.

masterclass tekenen &schilderen
Hier volgen 7 supertips om je creativiteit te kickstarten.
1. Neem elke ochtend de tijd om twee woorden aan elkaar te koppelen en daar een tekening van te maken: bijvoorbeeld poes-stekker of trui en vloerbedekking. Door de vreemde combinaties die je hersenen moeten maken, prikkel je je creativiteit. Hierdoor lukt het jou om out of the box te denken, ook in andere situaties.

2. Kies elke week een nieuw materiaal om mee te experimenteren. En neem niet zo voor de hand liggend materiaal, zoals bijvoorbeeld aluminiumfolie of schilderstape. Creëer een leuk diertje van dit materiaal. Zet het diertje op een plaats waar je hem vaak ziet, het herinnert jou aan je creatieve brein. En verzet je denken even weer een moment, zodat het je brein helpt andere problemen makkelijker op te lossen.

3.Bekijk op TEDX inspirerende filmpjes van kunstenaars en laat je inspireren! Of jonge ontwerpers, mensen met creatieve geesten. Laat je uitdagen om zelf ook met nieuwe ideeën te komen. Je “creativiteits spier” kun je trainen!

4.Maak een dagelijkse schets van een klein stilleven om je heen, noteer de datum bij je schets. Elke dag een tekening zorgt dat je oog hand coördinatie en je inschattingsvermogen zich vergroot. Je gaat anders naar objecten kijken. Je gaat meer en meer de schoonheid om je heen ontdekken.

5. Lig je soms te malen in je bed? Vliegen alle ideeën door je hoofd? Leg een dummie naast je bed, elk idee waar je wakker van ligt noteer je meteen! Nu kun je daar de volgende dag mee verder en kun je met een gerust hart slapen.

6. Heb altijd een potlood en dummie binnen handbereik: Maak doodles tijdens een vergadering of bespreking. Door de lijntjes en tekeningen maken je hersenen verbindingen en kun je beter onthouden wat er is gezegd.

7. Schrijf aan het eind van de dag op waar je die dag praktisch tegen aan liep, verzin nu oplossingen voor elk probleem. Elke nieuwe oplossing zou een business kunnen zijn, verbeeld je dat! In het begin zal het moeite kosten, maar je zult merken dat het steeds makkelijker word!

Praat over bijvoorbeeld je tekeningen, door erover te communiceren stimuleer je je brein. Deel je creativiteit met anderen! Deel hieronder in de comments welke tip jou het meeste aanspreekt en welke jij hebt uitgeprobeerd. Voel je vrij om ook je creatieve uitspattingen met ons te delen! Diegene die de beste tip hieronder post, kan een VIP kaart winnen van de Business Bootcamp van Open Circles.

You can’t use up creativity. The more you use, the more you have. ― Maya Angelou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.